# Selamat Datang Ke Blog Unit Pembangunan Usahawan Kraf # # Penulisan di dalam blog ini adalah pandangan individu semata-mata. Sebarang penggunaan maklumat dan penulisan dalam blog ini adalah di bawah tanggungjawab sendiri. Sekian # # Terima Kasih Atas Kunjungan Anda #
Laman Utama » , , » Kursus Keusahawanan Zon Selatan, Johor Bahru

Kursus Keusahawanan Zon Selatan, Johor Bahru
Pada 20 – 21 Ogos 2014 bertempat di Hotel M-Suite, Johor Bahru telah diadakan Kursus Keusahawanan Zon Selatan yang diselaraskan bersama antara Bahagian Usahawan Ibu Pejabat dan Kraftangan Malaysia Cawangan Johor.

Seramai 31 orang usahawan negeri Johor dan 3 orang usahawan negeri Melaka dari pelbagai bidang telah menyertai kursus tersebut yang telah berlangsung selama 2 hari.

Diantara pengisian kursus adalah berkaitan Rating Usahawan (Score & Mcore) yang disampaikan oleh pihak SME Corp., Teknik Pemasaran Berkesan Untuk Pasaran Global
dan Ceramah Motivasi oleh USIM Tijarah Holdings Sdn. Bhd. dan juga Taklimat Goods & Services Tax (GST) yang telah disampaikan oleh pihak Kastam DiRaja Malaysia.

Semoga isi kandungan kursus ini dapat dimanfaatkan oleh semua usahawan yang hadir dalam memajukan industri kraf di Malaysia di samping perniagaan masing-masing dalam menembusi pasaran di Malaysia.


No comments:

Post a Comment