# Selamat Datang Ke Blog Unit Pembangunan Usahawan Kraf # # Penulisan di dalam blog ini adalah pandangan individu semata-mata. Sebarang penggunaan maklumat dan penulisan dalam blog ini adalah di bawah tanggungjawab sendiri. Sekian # # Terima Kasih Atas Kunjungan Anda #

Cahayamata Baharu Pn Siti Fatimah Zaharah


TAHNIAH!!!!!

Kepada Pn Siti Fatimah Zaharah binti Halim dan suami, anggota kerja Bahagian ini yang telah selamat melahirkan cahayamata perempuan pada 1 Mac 2013, Jumaat yang lalu bertempat di Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Setar, Kedah.  Bayi seberat 3.18 kg itu diberi nama Nur Cempaka Zinnirah binti Shuhairul Hafizie dilahirkan secara normal dan kini sihat dalam jagaan mereka.Sekalung tahniah dari seluruh warga Bahagian Usahawan, semoga kehadiran cahayamata ini dapat memberi kebahagiaan kepada beliau dan suami.


HKK 2013 ~ Demonstrasi Pembuatan Produk Kraf Seramik Mambong

KUALA LUMPUR 3 Mac - Pelbagai jenis kraftangan seramik yang merupakan lambang kegemilangan budaya di negara ini menjadi antara tarikan pengunjung pada Hari Kraf Kebangsaan 2013 yang bermula 27 Februari lalu sehingga 11 Mac ini.
Pegawai Komunikasi Korporat Kraftangan Malaysia, Fazlin Mohd. Zaki berkata, pameran kraf seramik itu bertujuan mempertingkatkan minat, kesedaran serta mendidik masyarakat terhadap sejarah dan perkembangan warisan seni itu di negara ini.
"Tema pameran seni kraf seramik yang diadakan sempena Hari Kraf Kebangsaan 2013 adalah Tempaan Bersadur sementara konsep pameran pula adalah penghayatan terhadap perkembangan teknologi pembuatan seni kraf seramik tradisional dan moden di Malaysia," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my
© Utusan Melayu (M) Bhd


Peserta Demo Kraf HKK 2013
Zainab Binti Hussin
Kampong Mambo, 18000 Kuala Kera, Kelantan
No Tel : 0111 -217845