# Selamat Datang Ke Blog Unit Pembangunan Usahawan Kraf # # Penulisan di dalam blog ini adalah pandangan individu semata-mata. Sebarang penggunaan maklumat dan penulisan dalam blog ini adalah di bawah tanggungjawab sendiri. Sekian # # Terima Kasih Atas Kunjungan Anda #
Laman Utama » , , , » seminar sehari :: Kursus Pemantapan Pemasaran Usahawan Kraf

seminar sehari :: Kursus Pemantapan Pemasaran Usahawan Kraf


Pada 28 Jun 2013 yang lalu, bersempena penganjuran Promosi Kerja Kahwin 2013 bertempat di Kompleks Kraf Kuala Lumpur, Bahagian ini telah mengambil inisiatif mengadakan seminar pendek di bawah akvititi Kursus Pematapan Pemasaran Usahawan Kraf bagi membei pendedahan kepada usahawan yang baru pertama kali menyertai aktiviti promosi anjuran Kraftangan Malaysia.
 
Seminar telah dihadiri oleh 15 orang usahawan baru dari negeri Kelantan, Sabah dan Sarawak.  Seorang pegawai dari BAHAGIAN PEMBANGUNAN KEUSAHAWANAN (BPU),KEMENTERIAN PERDAGANGAN ANTARABANGSA DAN INDUSTRI (MITI) iaitu Puan Siti Masfufa telah dijemput untuk memberi penerangan dan berkongsi ilmu dalam pemasaran produk kraf pada masa kini. 

Pelbagai maklumat telah dikongsi dan perserta juga dapat memperoleh manfaat dari segi bagaimana cara untuk memasarkan produk melalui penyertaan aktiviti yang dianjurkan oleh MITI sendiri. 

Di akhir seminar, beliau telah berkongsi dengan peserta berkaitan aktiviti yang dijalankan oleh MITI dan outlet pemasaran produk PKS di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur.  Usahawan kraf yang berminat untuk meletakkan produk keluaran di outlet tersebut dengan menghubungi Puan Nor Azlin binti Ali di talian 03-8880 5034 atau melalui email azlin@miti.gov.my.


No comments:

Post a Comment