# Selamat Datang Ke Blog Unit Pembangunan Usahawan Kraf # # Penulisan di dalam blog ini adalah pandangan individu semata-mata. Sebarang penggunaan maklumat dan penulisan dalam blog ini adalah di bawah tanggungjawab sendiri. Sekian # # Terima Kasih Atas Kunjungan Anda #
Laman Utama » , , , , » makmal produk anjuran PKKM CAWANGAN MELAKA

makmal produk anjuran PKKM CAWANGAN MELAKA

Bermula 24 September dan berakhir 29 September 2012 yang lalu, Perbadanan Kemajuan Kraftangan Melaka telah menganjurkan tiga (3) makmal teknik secara serentak iaitu Makmal Teknik Kemasan Anyaman Rotan, Kemasan Tempurung dan Gubahan Daun Getah bertempat di bengkel inkubator cawangan negeri.


Makmal Teknik Kemasan Anyaman Rotan telah diajar oleh pakar anyaman rotan iaitu En Ishak Kassim (cikgu Nan) dari Kraf Rotan Ishak - Melaka dengan peserta seramai 5 orang.

Seramai 14 orang peserta telah menyertai Makmal Teknik Kemasan Tempurung yang diajar oleh En Yusof Ahmad dari Garden Gallery.

Pn. Normadiah Sahid dari Negeri Sembilan telah dilantik sebagai tenaga pengajar bagi Makmal Teknik Gubahan Daun Getah kepada peserta seramai 5 orang.  Kesemua peserta adalah usahawan dari negeri Melaka dan mensasarkan pengeluaran produk sempena Hari Kraf Kebangsaan 2013 yang akan datang.


pelapor / gambar : iman

No comments:

Post a Comment