# Selamat Datang Ke Blog Unit Pembangunan Usahawan Kraf # # Penulisan di dalam blog ini adalah pandangan individu semata-mata. Sebarang penggunaan maklumat dan penulisan dalam blog ini adalah di bawah tanggungjawab sendiri. Sekian # # Terima Kasih Atas Kunjungan Anda #
Laman Utama » , , » makmal pengeluaran produk BATIK di kraf holdings sdn bhd

makmal pengeluaran produk BATIK di kraf holdings sdn bhd

BERMULA 27 September dan berakhir pada 30 September 2012 yang lalu, Bahagian ini telah menganjurkan satu Makmal Pengeluaran Produk Batik bertujuan mewujudkan produk-produk baru di pasaran terutamanya sempena aktiviti Promosi Kraf Inspirasi Alam 2012 dan Promosi Hari Kraf Kebangsaan tahun 2013.


 
Makmal kali ini diadakan di bengkel pengeluaran Kraf Holdings Sdn Bhd dengan kerjasama Institut Kraf Negara dan penyertaan usahawan adalah seramai 18 orang termasuk enam (6) orang peserta dari Kraf Holdings Sdn Bhd.


 
Peserta telah dibahagikan kepada empat (4) kumpulan dan dikehendaki mengeluarkan produk batik pelbagai kegunaan dengan mengaplikasi pelbagai teknik termasuk teknik canting, blok, brush, renjisan, wash, ikat celup dan pelbagai lagi teknik penghasilan produk batik tanpa batasan.


 

Pada malam terakhir, peserta membentangkan setiap produk yang telah dihasilkan untuk dinilai kreativiti dan kesesuaian produk tersebut untuk pasaran seperti yang ditetapkan.


pelapor / gambar : fatimah

No comments:

Post a Comment