# Selamat Datang Ke Blog Unit Pembangunan Usahawan Kraf # # Penulisan di dalam blog ini adalah pandangan individu semata-mata. Sebarang penggunaan maklumat dan penulisan dalam blog ini adalah di bawah tanggungjawab sendiri. Sekian # # Terima Kasih Atas Kunjungan Anda #
Laman Utama » , , » kursus E-USAHAWAN di pusat rekaan kraf

kursus E-USAHAWAN di pusat rekaan kraf


Pada 27 & 28 September 2012 yang lepas, Bahagian Usahawan dengan kerjasama Bahagian Teknologi Maklumat telah menganjurkan Kursus Penggunaan Sistem E-Industri (E-Usahawan) bertempat di Pusat Rekaan Kraf, Kraftangan Malaysia.  Seramai 13 anggota kerja dari semua cawangan negeri telah menghadirkan diri bagi mengetahui pengendalian sistem e-usahawan bagi memenuhi keperluan Kraftangan Malaysia dalam memuat naik maklumat usahawan ke dalam sistem atas talian (online).

Kursus tersebut juga telah mendapat sentuhan Yang Berusaha Timbalan Ketua Pengarah (Pembangunan), Tuan Haji Shahrudin Mohd Nor di mana beliau memberi taklimat betapa pentingnya maklumat usahawan yang dimuat naik kepada Kraftangan Malaysia dan kepada industri kraf negara amnya.

Semoga dengan penganjuran kursus ini, pegawai yang telah dilantik mendapat sokongan daripada pihak atasan cawangan dalam mengemaskini maklumat usahawan di bawah seliaan setiap cawangan negeri.


pelapor : masz
gambar : atiya

No comments:

Post a Comment