# Selamat Datang Ke Blog Unit Pembangunan Usahawan Kraf # # Penulisan di dalam blog ini adalah pandangan individu semata-mata. Sebarang penggunaan maklumat dan penulisan dalam blog ini adalah di bawah tanggungjawab sendiri. Sekian # # Terima Kasih Atas Kunjungan Anda #
Laman Utama » , , , » lawatan tapak bengkel usahawan 4 BUAH NEGERI DI UTARA

lawatan tapak bengkel usahawan 4 BUAH NEGERI DI UTARA


     Lawatan tapak untuk memperolehi maklumat bagi insentif bantuan Kratfangan Malaysia telah dibuat selama seminggu bermula 3 September dan berakhir pada 7 September 2012 yang meliputi negeri di Utara Semenanjung iaitu Perak, Pulau Pinang, Kedah dan Perlis.


 Lawatan ke negeri Perak meliputi usahawan Hajah Azizah Mohd Yusof (Gesa Mas Sdn Bhd) dan Ahmad Chukri Mat Johor (Intan Collection).


Lawatan ke Pulau Pinang melibatkan usahawan bidang kraf batik dan aneka (kulit) iaitu Mohd Rizal Jasman (Uniq Craft Work) dan Amirul Hidayat Hashim (Jago Mutiara).


 Lawatan ke negeri Kedah meliputi usahawan Sofiyyah Radzuan (Sofea Seramik), Ain Tong A/L Din Ain, Hamid Abdullah, Mohd Naser Sharif (Alam Kayu Kraf), Noor Azliza Abdul Wahab (Melati Tanjung Enterprise), Noor Azlinda Md Noor (D Cinda Enterprise), Ahmad Kassim (Opal Aura Sdn Bhd) dan Choo Wan Joey (Yingen Batik).


 Lawatan ke negeri Perlis yang melibatkan usahawan Fauzi Mamat (Sensasi Batik Asfa), Zainiza Zaid (Zaiza Art Collection) dan Che Saad Saep (Sentuhan Budi Trading).


 Daripada lawatan yang dilakukan, pegawai lebih mengetahui apa yang diperlukan oleh usahawan kraf di samping mendapat maklumat tambahan berkaitan pengeluaran produk kraf oleh usahawan di setiap negeri di Malaysia.


pelapor : azlin
gambar : fairis


No comments:

Post a Comment