# Selamat Datang Ke Blog Unit Pembangunan Usahawan Kraf # # Penulisan di dalam blog ini adalah pandangan individu semata-mata. Sebarang penggunaan maklumat dan penulisan dalam blog ini adalah di bawah tanggungjawab sendiri. Sekian # # Terima Kasih Atas Kunjungan Anda #
Laman Utama » , , » LAWATAN bengkel usahawan negeri pantai timur

LAWATAN bengkel usahawan negeri pantai timur

          Pada 30 Julai hingga 1 Ogos yang lalu, satu lawatan tapak bengkel usahawan telah diadakan oleh Unit Insentif Pengeluaran & Perniagaan bagi mengenalpasti usahawan yang telah disenarai pendek bagi permohonan bengkel dan mesin jentera.  Lawatan telah diadakan oleh Pegawai Unit iaitu Puan Azlin Aziz dan ia akan dilakukan secara berperingkat bagi negeri-negeri di seluruh malaysia.


 Lawatan bengkel usahawan di negeri Pahang yang merangkumi usahawan Zurahimi Jusoh (Imey Kraf), Muhamad Deraman (Kraf Tembusu), Azizan Sepie (Seri Seni Kraf), Norazam Shuib (Lepar Works) dan Hazila Abdul Hamid (Eco Craft & Design).


Lawatan ke bengkel usahawan di negeri Terengganu iaitu Mohd Salizan Abd Rahman (Pakatan Jurukir Tradisional), Wan Manang Wan Awang (Manang Songket Sdn Bhd), Kamaruddin A. Rahman (KMZ Songket), Zulkifli Yusuf, Mohamad Jusoh dan Vezane Batik.
 

Lawatan ke bengkel usahawan di negeri Kelantan iaitu Matahari Collection, Tinta Batik House, Zaini Arif Ghazali, Ramly Mat Isa dan Vezane Batik.


Lawatan tersebut adalah bertujuan untuk mengumpul maklumat dengan lebih terperinci bagi usahawan-usahawan yang membuat permohonan insentif sebelum diputuskan untuk menerima bantuan Kraftangan Malaysia.


pelapor / gambar : azlin

No comments:

Post a Comment