# Selamat Datang Ke Blog Unit Pembangunan Usahawan Kraf # # Penulisan di dalam blog ini adalah pandangan individu semata-mata. Sebarang penggunaan maklumat dan penulisan dalam blog ini adalah di bawah tanggungjawab sendiri. Sekian # # Terima Kasih Atas Kunjungan Anda #
Laman Utama » , , , , » KARNIVAL BELIA BERBUDAYA sempena himpunan jutaan belia putrajaya 2012

KARNIVAL BELIA BERBUDAYA sempena himpunan jutaan belia putrajaya 2012

Sempena program Himpunan Jutaan Belia, Putrajaya Mei 2012 pada 22 hingga 28 Mei 2012 yang lepas, Kementerian Penerangan Komunikasi Dan Kebudayaan (KPKK) telah menganjurkan Karnival Belia Berbudaya sepanjang tarikh tersebut.  Majlis perasmian karnival telah diadakan pada 26 Mei 2012 (Sabtu) dan disempurnakan oleh Perdana Menteri Malaysia, Dato' Seri Najib bin Razak pada jam 3.30 petang.Bersempena dengan perasmian tersebut, Kraftangan Malaysia dengan kerjasama pihak cawangan negeri Selangor dan Negeri Sembilan telah bersama-sama memeriahkan majlis tersebut.  Dengan penyertaan rombongan seramai 80 orang dari negeri Selangor dan 80 orang dari Negeri Sembilan, Kraftangan Malaysia telah menunjukkan sokongan kepada karnival yang dianjurkan oleh pihak KPKK.  Rombongan dari kedua-dua negeri masing-masing telah diketuai oleh En. Rosman bin Manan dari cawangan Selangor dan En. Mohd Shukri bin Mustafa dan En. Ab Halim bin Ab Wahab dari cawangan Negeri Sembilan dan wakil dari Bahagian Usahawan adalah En. Fahazanie Sandy bin Halim.


Pelbagai aktiviti telah diadakan sepanjang karnival berlangsung seperti jualan, pertunjukan fesyen, persembahan artis dan demonstrasi kraf.  Bahagian ini mengucapkan jutaan terima kasih kepada pihak cawangan yang telah memberikan kerjasama yang sangat baik bagi menjayakan program ini.


Pelapor : fsandy
Gambar : fsandy

No comments:

Post a Comment