# Selamat Datang Ke Blog Unit Pembangunan Usahawan Kraf # # Penulisan di dalam blog ini adalah pandangan individu semata-mata. Sebarang penggunaan maklumat dan penulisan dalam blog ini adalah di bawah tanggungjawab sendiri. Sekian # # Terima Kasih Atas Kunjungan Anda #
Laman Utama » , , , , » LAWATAN PELAKSANAAN PROJEK OP HARI KRAF KEBANGSAAN kelantan dan perak

LAWATAN PELAKSANAAN PROJEK OP HARI KRAF KEBANGSAAN kelantan dan perak

Bermula 13 hingga 17 Februari 2012 yang lalu, Bahagian Usahawan Ibu Pejabat telah melakukan pemantauan pelaksanaan Projek OP sempena Hari Kraf Kebangsaan 2012.  Bahagian telah diwakili oleh dua (2) orang pegawai dan mengambil masa selama dua hari di negeri Kelantan dan tiga hari di negeri Perak.


Pemantauan ini dilakukan adalah bertujuan untuk melihat perkembangan pengeluaran produk yang telah ditetapkan oleh Kraftangan Malaysia bagi setiap usahawan yang akan menyertai aktiviti.

Sebanyak 10 buah bengkel telah dilawati di negeri Kelantan yang meliputi bidang kraf kayu, rotan dan logam perak.


Di negeri Perak, lawatan telah mengambil masa selama 3 hari yang meliputi sebanyak 18 buah bengkel.

Sepanjang lawatan berlangsung, Bahagian ini juga mengenalpasti masalah yang dihadapi oleh usahawan dalam samada dalam proses pengeluaran atau proses kemasan sehingga kepada proses penyimpanan.  Sebarang masalah yang dihadapi, dibincang bersama dengan pegawai cawangan bagi mendapatkan penyelesaian di mana ia diharapkan tidak membantutkan proses pengeluaran produk untuk tujuan promosi jualan.

Diharapkan usahawan terlibat dapat memenuhi sasaran yang ditetapkan dan bersungguh-sungguh dalam memperkenalkan rekaan produk baru ke dalam pasaran semasa berlagsungnya Hari Kraf Kebangsaan 2012 yang akan berlangsung dalam masa 21 hari lagi.

Sumber : Mas / Sandy

No comments:

Post a Comment