# Selamat Datang Ke Blog Unit Pembangunan Usahawan Kraf # # Penulisan di dalam blog ini adalah pandangan individu semata-mata. Sebarang penggunaan maklumat dan penulisan dalam blog ini adalah di bawah tanggungjawab sendiri. Sekian # # Terima Kasih Atas Kunjungan Anda #
Laman Utama » , , , » Warna Monokrom

Warna Monokrom

Berani bermain warna dalam menghias interior.  Sedikit info berkaitan menggabungan warna agar interior dapat memberikan rasa gairah, santai atau ceria.Warna Monokrom adalah paduan warna yang masih dalam sari gradasi warna.  Jika anda lebih memilih warna ini, anda tetap dapat menggunakan paduan warna seperti di atas.

Caranya:
Pilih warna utama, misalnya anda memilih warna biru klasik, maka kombinasikan warna sekunder seperti biru pastel atau biru laut.
Jangan luoa untuk mewujudkan kesan 3 dimensi dengan cara menambahkan warna putih atau hitam sebagai bayangan.  Ini dapat diaplikasikan pada kusyen atau tingkap.  Untuk hiasan kecil dan upholstery, anda boleh menggunakan warna tertier yang diambil dari paduan warna aquamarine, biru-kehijauan, biru-merah dan campuran warna biru lainnya.


sumber : Ide-Ide Segar Menata Rumah, Keiza Amorani

No comments:

Post a Comment