# Selamat Datang Ke Blog Unit Pembangunan Usahawan Kraf # # Penulisan di dalam blog ini adalah pandangan individu semata-mata. Sebarang penggunaan maklumat dan penulisan dalam blog ini adalah di bawah tanggungjawab sendiri. Sekian # # Terima Kasih Atas Kunjungan Anda #
Laman Utama » , , , » LAWATAN KE PUSAT INKUBATOR TEMERLOH dan makan ikan patin..

LAWATAN KE PUSAT INKUBATOR TEMERLOH dan makan ikan patin..

Khamis lepas (19/1/2012), beberapa orang pegawai Bahagian membuat lawatan ke Pusat Inkubator Temerloh bagi membincangkan beberapa perkara yang berkaitan dengan aktiviti OP dan demonstrasi HKK 2012. Kedatangan kami berkebetulan dengan kedatangan Pengarah PKKM Cawangan Pahang, Dato Mohd Zubair ke situ. Maka perbincangan menjadi lebih mudah.Perbincangan awal dimulakan, dipengerusikan oleh Pengarah PKKM Cawangan Pahang, seterusnya pegawai-pegawai Bahagian dan pegawai-pegawai cawangan menyambung perbincangan berkaitan pelaksanaan aktiviti OP, LJP dan demonstrasi sempena HKK 2012. Diantara pegawai-pegawai cawangan yang turut sama dalam sesi perbincangan ini ialah Encik Norizwan, Encik Mohd Faizul, Encik Wahiyuddin dan Encik Rosli.Lawatan meninjau fungsi mesin laser dan mesin scroll saw di bengkel-bengkel gunasama juga dibuat.

Melihat demonstrasi penggunaan mesin portable scroll saw di Bengkel inkubator Z&Z Kraf.


Kemudian, kami melawat bengkel Kayuma Industry di Kampung Peragap bagi melihat sendiri fungsi dan penggunaan mesin CNC.


Kami juga sempat meninjau pembinaan semula rumah kayu lama yang diusahakan sendiri oleh pekerja-pekerja Kayuma Industry. Menarik.Sumber info : IntanRH.

No comments:

Post a Comment