# Selamat Datang Ke Blog Unit Pembangunan Usahawan Kraf # # Penulisan di dalam blog ini adalah pandangan individu semata-mata. Sebarang penggunaan maklumat dan penulisan dalam blog ini adalah di bawah tanggungjawab sendiri. Sekian # # Terima Kasih Atas Kunjungan Anda #
Laman Utama » , , » Produk Bakul Anyaman Rotan Untuk Tujuan Pasaran HKK2012

Produk Bakul Anyaman Rotan Untuk Tujuan Pasaran HKK2012

Rentetan daripada Aktiviti Bengkel Produk Baru Rotan yang telah di adakan pada 18 - 21 Oktober 2011 yang lalu di PKKM Cawangan Negeri Sembilan. Beberapa siri projek Orientasi Pengeluaran telah di susun dan diantara pengusaha yang terpilih untuk tujuan tersebut adalah seperti di bawah :Produk Beg Oversize
Zafialno Enterprise, Negeri Sembilan

Bakul Dobi
Suri Kraf, Pahang

Beg Pasar
Safirah Enterprise, Negeri Sembilan

 Dulang dan Bekas Buah
OK Kraf, Negeri Sembilan

Bakul Dobi
DZ Rezki, Negeri Sembilan
Bakul Boko
Desa Kraf Lonek, Negeri Sembilan

Bakul Buah
Perusahaan Daya Kraf, Johor

Beg Pasar
HM Kraf, Negeri SembilanProduk-produk tersebut boleh didapati semasa berlangsungnya Hari Kraf Kebangsaan 2012 yang dijangka akan diadakan pada 28 Mac 2012.  Sebarang pertukaran maklumat adalah tertakluk dari masa ke semasa.

Penyelaras Projek : Mohd Nizam Abu

5 comments:

 1. Saya berminat utk dptkan produk yg dibeli.Bagaiman utk dapatkan tempahan.Produk yg berminat sila layari fb.napsiah ahmad.Nak buat tempahan.Bakul yg berada diatas riba saya sprt tertera dlm gambar.

  ReplyDelete
 2. salam puan napsiah,

  bagi pihak Bahagian Usahawan, kami telah melihat produk yang puan maksudkan di dalam akaun FB puan, dan di sini disenaraikan usahawan kraf yang boleh mengeluarkan produk tersebut:
  salam puan napsiah,

  HM KRAF & ENTERPRISE
  Hasnah Binti Muhamad
  No. 386, Jalan Taman Desa Melang 11/3,
  Taman Desa Melang, 72000 Kuala Pilah,
  Negeri Sembilan
  No. Tel : 012-2288037

  ReplyDelete
 3. As salam,

  Saya merupakan pelajar PhD di USM, kampus kejuruteraan Nibong Tebal, Pulau Pinang. Saya sedang mencari sesiapa yang berkeinginan untuk menambah pendapatan dengan membantu saya menyediakan sampel tenunan daripada serat kelapa dan kenaf. Kelengkapan, bahan dan kaedah fabrikasi semua disediakan. Pekerja di area Pulau pinang atau Perak amat dialu-alukan. Bayaran akan diberikan mengikut bilangan sampel tenunan yang siap. Kecil sahaja sampel nya, 23 cm X 23 cm. Terima kasih.

  Azrin (0197786049)
  azrinhani@yahoo.com

  ReplyDelete
 4. Salam, saya berminat untuk mendapatkan dulang/tampi pelbagai size yg di perbuat dari buloh dalam kuantiti yang banyak.Kalau ada tolong beri maklumat Syarikat tersebut ke email kartunistaugeh@gmail.com. terimakasih.

  ReplyDelete
 5. salam...cantik2 bakul rotan ni..suke tgok warna hijau..cantik sgt=)

  ReplyDelete