# Selamat Datang Ke Blog Unit Pembangunan Usahawan Kraf # # Penulisan di dalam blog ini adalah pandangan individu semata-mata. Sebarang penggunaan maklumat dan penulisan dalam blog ini adalah di bawah tanggungjawab sendiri. Sekian # # Terima Kasih Atas Kunjungan Anda #
Laman Utama » , , » Lawatan Ke Bengkel Usahawan

Lawatan Ke Bengkel Usahawan

Dalam bulan Ramadan ini, Bahagian Usahawan telah menghadkan pelaksanaan aktiviti Bimbingan Teknikal dan Orientasi Pengeluaran kepada usahawan-usahawan kraf di seluruh negara.  Ini adalah bagi menghormati bulan yang penuh keberkatan dan diharapkan anda di luar sana dapat memperbanyakkan dan memperoleh keredhaan dari-Nya.  

Walaubagaimana pon, beberapa siri lawatan telah dilaksanakan oleh beberapa pegawai Bahagian ke bengkel-bengkel usahawan terpilih iaitu :
  • Rembau Crystal - Rembau, Negeri Sembilan
  • Kampung Ulu Juaseh, Labis, Johor
Siri lawatan yang telah diketuai oleh En. Shazwan, turut disertai oleh Pn. Roshaida, En. Mohd Nizam dan En. Sandy telah diadakan pada 18 Ogos 2011, Khamis adalah bertujuan untuk membuat pemantauan pengeluaran produk dan cadangan pelaksanaan bentuk bantuan latihan kemahiran yang bakal dilaksanakan selepas sambutan Aidilfitri nanti.

Hasil lawatan mendapati terdapat beberapa penambah baikkan boleh dilakukan terhadap pengeluaran produk di samping pembekalan bahan kepada usahawan yang akan terlibat dalam aktiviti Promosi Hari Kraf Kebangsaan 2012.  Beberapa rekaan produk baru juga sedang giat disediakan oleh pegawai terlibat untuk membantu usahawan terlibat dalam pengeluaran produk mengikut pasaran semasa.

No comments:

Post a Comment