# Selamat Datang Ke Blog Unit Pembangunan Usahawan Kraf # # Penulisan di dalam blog ini adalah pandangan individu semata-mata. Sebarang penggunaan maklumat dan penulisan dalam blog ini adalah di bawah tanggungjawab sendiri. Sekian # # Terima Kasih Atas Kunjungan Anda #
Laman Utama » , , , , » Bengkel Bimbingan Teknikal Sculpturing Dalam Penghasilan Patern - Melaka

Bengkel Bimbingan Teknikal Sculpturing Dalam Penghasilan Patern - Melaka

 
Pada 16 - 23 Mei 2011 yang lalu, Bahagian ini telah menganjurkan Bengkel Bimbingan Teknikal Sculpturing Dalam Penghasilan Patern dan Teknik Spin Casting bertempat di Bengkel Inkubator Logam, PKKM Cawangan Melaka.
Bengkel ini telah disertaioleh seramai 13 orang pengusaha kraf bidang logam dari negeri Melaka, Selangor dan disertai juga oleh pelajar-pelajar praktikal yang berminat untuk mengetahui teknik yang dipelajari.
Di samping mempelajari teknik sculpturing dalam penghasilan patern, peserta juga didedahkan dengan kemahiran Teknik Spin Casting dengan menggunakan patern yang telah di hasilkan terdahulu.
 Tenaga pengajar yang telah dilantik dalam perkongsian ilmu ini adalah En Mohd Mahadhir (Key 2 Communication) bagi Teknik Sculpturing Dalam Pembuatan Patern dan En Amirul Naim (IKN) bagi Teknik Spin Casting Dalam Penghasilan Produk.

Diantara hasil produk separuh siap yang diperolehi daripada bengkel tersebut.

No comments:

Post a Comment