# Selamat Datang Ke Blog Unit Pembangunan Usahawan Kraf # # Penulisan di dalam blog ini adalah pandangan individu semata-mata. Sebarang penggunaan maklumat dan penulisan dalam blog ini adalah di bawah tanggungjawab sendiri. Sekian # # Terima Kasih Atas Kunjungan Anda #
Laman Utama » » Bengkel Bimbingan Teknikal Pewarnaan Daun Getah

Bengkel Bimbingan Teknikal Pewarnaan Daun Getah

Tajuk : Bengkel Bimbingan Teknikal Pewarnaan Daun Getah

Tarikh : 20 - 23 Mac 2011

Tempat : Pusat Inkubator Kuala Pilah, N.Sembilan
'
Objektif pelaksanaan bengkel ini adalah memberi pendedahan kepada pengusaha kraf berkaitan teknik pencelupan warna pada produk daun getah di samping memperkenalkan tema warna pastel ke dalam pasaran bagi produk daun getah.
'
Tenaga pengajar bagi bengkel ini adalah Encik Yusof Ahmad dari Syarikat Garden Gallery dengan penyertaan seramai 41 orang pengusaha daun getah dari seluruh negara dan 8 orang pereka Kraftangan Malaysia.
' ' Gambar sepanjang bengkel berlangsung '

keseluruhan peserta bengkel bersama En. Mat Rasul Sidek (Timbalan Penagrah Bahagian Usahawan), En Ali Mad Jais (Pengarah PKKM Negeri Sembilan), Pn Hjh Zainabon Ismail (Pengarah Bahagian Pembangunan Usahawan, RISDA), En Yusof Ahmad (Tenaga Pengajar)

' diantara proses yang dilakukan sepanjang bengkel berlangsung '
perbincangan tiga penjuru diantara En Mat Rasul, Pn Hjh Zainabon dan En Yusof

'
di antara produk-produk daun getah yang telah dihasilkan
'

' Adalah diharapkan bengkel ini telah memberi manfaat kepada pengusaha daun getah yang hadir dalam penghasilan produk berasaskan daun getah dengan warna-warna tema pada tahun ini.

No comments:

Post a Comment